“Münsterländer Waffeln”

Am avut o perioada cand faceam in fiecare duminica Waffeln/ Gaufre/ Faguri (noi le spunem waffeln) si am incercat cateva retete, cam 4. Le scriu pe rand pentru ca vreau sa reiau “traditia” noastra de duminica si sa le am la indemana si pentru atunci cand suntem in concediu pe la bunici si nu iau caietul cu retete cu mine ( ia cineva caietul cu retete cand merge la bunici?)

Retetele le am in limba germana si de aceea nu am tradus si denumirile.

Münsterländer Waffeln

940862_10156561729145657_3851908559356721636_n

Ingrediente: 200 gr. unt, 165 gr zahar, 4 oua, 300gr faina, 1 pachet zahar vanilat, 1/2 pachet praf de copt, 125 ml apa (NU lapte).

Preparare: Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza 3-4 minute pana devin o pasta cremoasa omogena si se adauga pe rand cele 4 oua. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si apa. Consistenta aluatului rezultat va fi una destul de moale, perfecta pentru a putea fi luata cu polonicul/ lingura.

Coacere: Se toarna aprox. jumatate de polonic sau 2 linguri de aluat in forma deja incalzita si se coace pana devine aurie si se dezlipeste usor de pe forma.

Sunt foarte bune calde si servite cu gem acrisor, nutella, miere sau cu zahar pudra.

Poza este temporara 😉

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s